Страховка Мандрівника

Туристичне страхування: що потрібно враховувати при оформленні

На тлі стабілізації курсу долара і введення безвізового режиму активність українських туристів, охочих відвідати популярні напрямки або екзотичні місця, б'є рекорди в останні кілька років. А під час наближення спекотного сезону попит на послуги туроператорів і оформлення туристичного полісу страхування закономірно зростає в рази.

Як розраховується ціна туристичного страхування

 Ціна туристичного страхування залежить від наступних факторів:

  • Розмір компенсації, яку страхова компанія зобов'язана виплатити в разі, передбаченому цим полісом. Сума виплати, своєю чергою, залежить від кількості зазначених в полісі страхуванні ризиків. Туристичне страхування за низькою ціною передбачає відшкодування мінімальних непередбачених медичних витрат у разі нещасного випадку або погіршення стану здоров'я. Ціна туристичного поліса з розширеним списком подій (втрата багажу, скасування авіарейсу, втрата документів, екстрим-відпочинок) значно перевищує ціну стандартного туристичного страхування.
  • Курс валют. Обсяг компенсації прив'язаний до курсу валют. Це необхідно враховувати при оформленні туристичного страхування, адже від цього також залежить ціна полісу;
  • Мінімальна сума страхування в країні, куди їде клієнт. Для таких популярних пляжних напрямків, як Туреччина або Єгипет, вона становить 15 000 $, для країн шенгенської угоди - 30 000 €, а для США - 50 000 $.
  • Вартість медичних послуг в країні перебування. Наразі найнижчі тарифи в країнах СНД й Азії, а максимальні - у Сполучених Штатах Америки.
  • Вік туриста. Компанії змушені збільшувати ціну туристичного поліса для літніх мандрівників, щоб не зазнавати збитків. По досягненню 59 років туристичне страхування буде коштувати дорожче кожного наступного прожитого року.

Страхування для виїзду за кордон

Люди, які вирушають на відпочинок, часто не приділяють належної уваги деталям полісу туристичного страхування, тому нерідко під час подорожі стикаються з неприємними несподіванками, різними непередбачуваними ситуаціями. Щоб убезпечити себе й членів сім'ї від додаткових фінансових витрат, важливо заздалегідь уважно вивчити поліс страхування, а в разі потреби внести в нього зміни. Для цього потрібно знати наступні категорії медичних страхувань для виїзду за кордон.

  • Стандартний туристичний поліс, що покриває мінімальні ризики

В їх число входять оплата полісом страхуванням амбулаторного лікування, перебування в стаціонарі, компенсація витрат на термінову стоматологічну допомогу, придбання рецептурної фармацевтичної продукції, призначеної лікарем. У таке туристичне страхування клієнти часто включають додаткові ризики, пов'язані з затримкою або скасуванням авіарейсу, а також з псуванням або втратою багажу чи документів.

  • Поліс страхування, що передбачає ризики, які є наслідком активного відпочинку

У тексті полісу такого страхування для туристів повинно бути вказано, що в подорожі людина має намір займатися діяльністю, яка загрожує її життю і здоров'ю. До числа таких занять зазвичай відносять дайвінг, ралі, інші екстремальні змагання, польоти на параплані, дельтаплані, катання на лижах, сноуборді, мотоциклі, квадроциклі та інше. В інтересах клієнта прописати в страхуванні всі можливі нюанси, які стосуються активного відпочинку, щоб уникнути відмови зі сторони виконавця від своїх зобов'язань, мотивованого відсутністю даного пункту в страхуванні.

  • Франшиза

Вона передбачає самостійне покриття витрат, що виникли в певному грошовому діапазоні - найчастіше до 100-150 $. Раніше подібна практика широко застосовувалася в країнах зі спрощеними вимогами до в'їзду, а ЄС страхування з франшизою не приймав. Після введення безвізового режиму намічається тенденція до визнання такого полісу туристичного страхування.

Страхові поліси та виплати за ними

Компанії, які страхують туристів, у своїй діяльності мають справу з двома видами виплат: дрібними і великими. Перші зазвичай включають медичну допомогу чи інші події, передбачені стандартним страхуванням й доповненнями до поліса. А другі повністю компенсують збитки в разі серйозних травм або навіть смерті.

В останні роки спостерігається підвищення відсотка великих компенсацій за туристичними полісами страхування. Фахівці пов'язують це з високою конкуренцією в страховій сфері, а також підтримкою компаніями свого статусу і репутації надійного партнера туроператорів.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати